Kwaliteitsstatuut

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz 2023– vrijgevestigden Format C

Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van ‘geneeskundige ggz’, dat wil zeggen generalistische basis-ggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet, verplicht een kwaliteitsstatuut openbaar te maken. Dit betreft een goedgekeurd kwaliteitsstatuut.

Gegevens ggz-aanbieder Naam regiebehandelaar: Corinne Wesselingh BIG-registraties: 49055741825 Overige kwalificaties: 1elijnsregistratie, gz-psycholoog BIG. Basisopleiding: studie psychologie KUN, postdoc 1e lijns en gz-psycholoog AGB-code persoonlijk: 94002407

 

Praktijk informatie zoals bekend bij KVK:

Psychologenpraktijk Corinne Wesselingh E-mailadres: corinne@psybussum.nl KvK nummer: 32151733 Website: www.psybussum.nl AGB-code praktijk: 94001997. Biedt basis generalistische zorg aan. 

Beschrijving aandachtsgebieden: trauma’s depressieve klachten, angst, onzekerheid en paniek, rouw– en verlies, overbelasting, slaapklachtgen, psychosomatische klachten, problemen rondom werk, levensvragen.

Iedereen vanaf 18 jaar kan behandeld worden. Jonger dan 18 jaar wordt behandeld in de jeugd ggz. De behandelwijze is eclectisch, elementen uit cognitieve gedragstherapie, schematherapie, EMDR, inzichtgevende therapie worden gegeven. De omgeving wordt erin betrokken indien noodzakelijk. E-health is mogelijk.

Samenstelling van de praktijk Aan de praktijk zijn de volgende zorgverleners verbonden: Indicerend regiebehandelaar: Corinne Wesselingh BIG-registratienummer: 49055741825 Coördinerend regiebehandelaar: Corinne Wesselingh BIG-registratienummer: 49055741825

Ik maak gebruik van een professioneel (multidisciplinair) netwerk waaronder: Huisartsenpraktijk(en) Collegapsychologen en psychotherapeuten: Armando Theunisse 69049658725, Paul Peters 89049666425, Martin Voerknecht 59048948101, Chantal Speelman, huisartsen Gezondheidscentrum Bussummerhart in geval van intervisie, medicatie-advies, cliëntoverleg, doorverwijzing, tenzij de cliënt daarvoor geen toestemming geeft.

Cliënten kunnen overdag of ‘s avonds bij mij telefonisch terecht en in de avond/nacht/weekend/crises terecht bij de huisartsenpraktijk/post, spoedeisende eerste hulp, ggz-crisisdienst van Tergooi ziekenhuis, Laan van Tergooi 2 in Hilversum of de crisisdienst van GGZ centraal, Laan van de Heelmeesters 2, 1211 MS, Hilversum. Ik vorm een lerend netwerk met de volgende vijf (inclusief mijzelf) zelfstandig werkende zorgverleners of heb mij aangesloten bij het lerend network/intervisiegroep: Armando Theunisse, Dick van Kooten, Marjolein Segers, Adriano van der Loo, Jan de Groot. via het bespreken van casussen, het geven en krijgen van advise via het bespreken van nieuwe ontwikkelingen in de ggz

Ik heb contracten met alle zorgverzekeraars. Op mijn website staan de namen ervan. Ook staat info op www.psynip.nl/zorgcontractenverzekeraars.

Behandeltarieven: Ik heb het tarief voor zelfbetalers gepubliceerd op mijn website of in de praktijk. Ik hanteer voorwaarden en een tarief voor no-show: gepubliceerd op mijn website.

Kwaliteitswaarborg: Ik voldoe aan de volgende kwaliteitseisen, voortvloeiend uit mijn beroepsregistratie, intervisie, visitatie, bij- en nascholing. De beroepscode van mijn beroepsvereniging  (LVVP en NIP)staat op mijn website.

Klachten- en geschillenregeling Mijn cliënten kunnen met klachten en geschillen over mij of mijn behandeling terecht bij mij of bij LVVP@klachtencompany.nl of per telefoon: 088 234 16 06 of per(aangetekende) post: Postbus 3106 2601 DC Delft 

Regeling bij vakantie en calamiteiten: cliënten kunnen tijdens mijn afwezigheid gedurende vakantie en ziekte terecht bij  Armando Theunisse in Naarden of Paul Peters in Laren.  Ik heb overdracht geregeld en vastgelegd in geval de praktijk plotseling sluit wegens overlijden of andere calamiteiten met Armando Theunisse zodat het behandelproces in mijn praktijk doorloopt

Wachttijd voor intake en behandeling staan op mijn website.

De aanmeldprocedure is in de praktijk als volgt geregeld:Telefonische en mailaanmeldingen worden beide behandeld door de praktijkeigenaar. Er wordt uitleg gegeven over de kosten, vergoedingen, verwijsbrief en het maken van een afspraak. De praktijkeigenaar doet de intake en de behandeling. Cliënt krijgt voor de eerste afspraak een mail met daarin zaken zoals het beroepsgeheim, niet nagekomen afspraken, privacy formulieren, praktijkinformatie, link tarieven, bereikbaarheid. Aansluitend, meestal binnen twee weken na het eerste gesprek volgt de behandeling. Ik verwijs de cliënt naar een andere zorgaanbieder met een beter passend zorgaanbod of terug naar de verwijzer –indien mogelijk met een passend advies- indien de praktijk geen passend aanbod heeft op de zorgvraag van de client.

De cliënt is geïnformeerd over degene die het aanspreekpunt is tijdens de behandeling, namelijk de behandelaar/praktijkeigenaar Corinne Wesselingh, gezondheidspsycholoog en regiebehandelaar. Bij langer durende behandeling (> 12 weken) stuurt de indicerend regiebehandelaar een afschrift of samenvatting van het behandelplan als brief naar de huisarts (of andere verwijzer), tenzij de cliënt daarvoor geen toestemming geeft. Ik draag zorg voor goede communicatie met de cliënt en –indien van toepassing en met toestemming van de cliënt- diens naasten, over het beloop van de behandeling. Het behandelplan wordt met de cliënt besproken en met diens toestemming toegepast en herhaaldelijk geëvalueerd met de cliënt in de loop van de behandeling. De voortgang van de behandeling en begeleiding wordt in de praktijk herhaaldelijk gevolgd door  voortgangsbespreking behandelplan, evaluatie, vragenlijsten, ROM). In het begin en aan het einde van de behandeling vindt er een ROM-meting plaats. De uitslagen hiervan worden met de cliënt besproken.  Ik reflecteer periodiek en tijdig met de cliënt (en eventueel zijn naasten, medebehandelaren) de voortgang, doelmatigheid en effectiviteit van de behandeling. Als standaardperiode hanteer ik hiervoor in de eerste twee gesprekken en bij iedere interventie wordt gevraagd naar merkbare effecten. Het behandelplan kan bij te weinig effectiviteit in onderling overleg met de cliënt worden aangepast.

Ik meet de tevredenheid van mijn cliënten door middle van tussentijdse evaluaties en in het begin en aan het einde wordt een ROM-meting gedaan.

Afsluiting: Ik bespreek met de cliënt (en eventueel zijn/haar/hen naasten) de resultaten van de behandeling en de mogelijke vervolgstappen.

De verwijzer wordt hiervan door de regiebehandelaar in kennis gesteld middels een afrondingsbrief, tenzij de cliënt hiertegen bezwaar maakt.

Als een vervolgbehandeling nodig is, geef ik hierover gericht advies aan de verwijzer. Ik informeer de vervolgbehandelaar waar nodig over het verloop van de behandeling en de behaalde resultaten voorzien van het vervolgadvies, tenzij de cliënt hier bezwaar tegen maakt.

Ik vraag om toestemming van de cliënt bij het delen van gegevens met niet bij de behandeling betrokken professionals. In situaties waarin het beroepsgeheim mogelijk doorbroken wordt, gebruik ik de daartoe geldende richtlijnen van de beroepsgroep, waaronder de meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld (bij conflict van plichten, vermoeden van kindermishandeling of huiselijk geweld), het stappenplan materiële controle en ik vraag het controleplan op bij de zorgverzekeraar (bij materiële controle). Ik gebruik de privacyverklaring als de patiënt/cliënt zijn/haar/hen  diagnose niet kenbaar wil maken aan de zorgverzekeraar/NZa.

Ondertekening Naam: Corinne Wesselingh Plaats: Bussum Datum: 30-4-2022 Ik verklaar dat ik me houd aan de wettelijke kaders van mijn beroepsuitoefening, handel conform het Landelijk kwaliteitsstatuut ggz en dat ik dit kwaliteitsstatuut naar waarheid heb ingevuld.

 

 

Psychologenpraktijk Corinne Wesselingh

Gezondheidcentrum Bussummerhart

Eslaan 1

1404 EE  Bussum

tel: 06-45492276

E-mail: corinne@psybussum.nl